Bestel nu in onze webshop en kom vandaag nog langs in de winkel om je bestelling op te halen.   Meer informatie over Click & Collect

Over Murielle

Op het water

Opgegroeid op een woonboot aan de Vliet, midden in de weilanden en later verhuisd naar Leiden. Mijn jeugd speelde zich voor een groot deel af op het water: zeilend, roeiend, kanoënd, zwemmend of skiffend op een oude surfplank. Als kind ondernemend en op zoek naar avontuur maar ook verlegen en observerend, later de kunst van het contact maken geleerd. De interesse voor mensen al vroeg opgedaan door de vele gesprekken met mijn moeder, ook psycholoog, over waarom mensen doen zoals ze doen.

Ontwikkelen van mensen

Na mijn studie Sociale- en Organisatiepsychologie in Utrecht en deels in Hull (UK) heb ik gewerkt bij Ernst & Young en bureau Gerritsen en sinds 2013 als zelfstandig ondernemer. Acht jaar als mede-eigenaar van WoW-consult en sinds 2021 onder de naam van De Ontwikkelzaak. Altijd op het vlak van de ontwikkeling van mensen. In de rol van consultant, interim hoofd HR, coach en teamcoach ruim 20 jaar ervaring opgedaan in veel verschillende organisaties.

Ik richt me op wanneer ‘het oude niet meer werkt’ en er nieuwe gewoontes nodig zijn. In groepen of individueel. Daarbij is mijn drijfveer om mensen te verbinden. Verbinding van mensen met zichzelf om weer steviger in hun schoenen te staan. Maar ook verbinding van mensen met elkaar. Juist die combinatie, van mensen persoonlijk begeleiden èn in hun team begeleiden, dáár ben ik enthousiast over. Omdat ik steeds weer merk dat vertrouwen op jezelf en je sterk verbonden voelen met anderen tot diepgaande ontwikkeling leidt.

Verbinden
Ik richt me op wanneer ‘het oude niet meer werkt’ en er nieuwe gewoontes nodig zijn. In groepen of individueel. Daarbij is mijn drijfveer om mensen te verbinden. Verbinding van mensen met zichzelf om weer steviger in hun schoenen te staan. Maar ook verbinding van mensen met elkaar. Juist die combinatie, van mensen persoonlijk begeleiden èn in hun team begeleiden, dáár ben ik enthousiast over. Omdat ik steeds weer merk dat vertrouwen op jezelf en je sterk verbonden voelen met anderen tot diepgaande ontwikkeling leidt.

Ik hou van mijn vak en weet uit ervaring dat een té psychologische insteek niet bij elke doelgroep even goed aanslaat. Daarom kijk ik altijd hoe ik het beste kan afstemmen op de persoon of het team dat ik voor me heb.

Ik heb veel ervaring opgebouwd bij organisaties waar mensen werken met passie voor de business en waar ook zorg voor mensen is. Vaak familiebedrijven of organisaties met familiewaarden. Bijvoorbeeld bij de IC afdeling van een ziekenhuis, diverse bouwbedrijven, een luchtvaartmaatschappij, een Nederlandse zoutmijn maar ook bij een baggerbedrijf, zoals het begeleiden van de crew op grote schepen in Singapore, Rio de Janeiro, UK en het noordelijkste puntje van Noorwegen.

Ik woon met mijn gezin in Amstelveen. Vlak naast het Amsterdamse Bos. Ik heb geleerd mijn drang naar avontuur, dingen ondernemen en veel contacten hebben te combineren met rust inbouwen. Lopen in de natuur geeft mij die rust. Ik merk dat dit de mensen die ik coach ook veel oplevert. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen in de natuur zorgt voor nieuwe inzichten. Daarom gebruik ik het Amsterdamse bos of een ander natuurgebied zoveel mogelijk als werkplek.

Opleidingen en certificeringen

Consultant, 24 jaar
Lees verder
“Vanaf de eerste seconde voelde ik mij veilig en had ik het gevoel dat ik mijn verhaal kwijt kon. Murielle straalt een bepaalde warmte uit. Is actief in het organiseren van de sessies en kijkt naar de mogelijkheden per sessie (wandelen in het bos/binnen bij haar thuis of op kantoor). Schakelt snel, wanneer blijkt dat een andere vorm van coaching beter past bij het probleem op dat moment”
Juridisch adviseur, 28 jaar
Lees verder
“Onwijs bedankt voor jouw warme en betrokken opstelling en hoe je mij geholpen hebt. Je hebt me veel mooie inzichten opgeleverd en je bent er medeverantwoordelijk voor dat ik mijn werk nu weer met plezier doe. Blijf coachen zoals je nu doet!”
Projectleider, 58 jaar
Lees verder
“Het doel was rust en plezier terug te krijgen in mijn werk. Door de inzichten die ik kreeg in combinatie met het in mijn hoofd omzetten van een knop is dit gelukt. Ik ben super tevreden met de manier waarop ik ben begeleid tijdens dit coachingstraject.”
Senior consultant, 32 jaar
Lees verder
“Het begon met lichamelijke, werkgerelateerde klachten gecombineerd met chronische vermoeidheid. De zin om te werken was verdwenen en ik zat letterlijk lichamelijk en geestelijk vast. Ik heb het traject als zeer prettig ervaren omdat we zeer snel tot de kern kwamen en Murielle mij snel handvatten kon bieden om meer grip te krijgen op mijn problemen. Mijn klachten zijn grotendeels verdwenen en daarnaast heb ik geleerd om kritischer naar mijzelf te kijken en beter te luisteren naar mijn gevoelens”
Jan Struijs, Hoofduitvoerder bij Van Wijnen
Lees verder
“Ik heb bij Murielle een coachingstraject gedaan om mij verder te ontwikkelen. Ik heb met Murielle goede gesprekken gehad, heb heel veel aan Murielle gehad en voelde mij gelijk thuis. Murielle stelt je op je gemak en weet precies de punten eruit te halen om jou beter te laten functioneren. Ze is zeker een aanrader als het gaat om je verder te ontwikkelen en een betere versie van jezelf te vinden”
Wendy Poppelaers, Projectontwikkelaar bij VORM
Lees verder
“Murielle heeft me op een enorm inspirerende en motiverende manier geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Murielle was mijn coach toen ik mezelf 'tegen' kwam in de projecten die ik doe en gedurende de looptijd van een jaar hebben we hieraan gewerkt. Murielle doorgrondt heel snel de situatie, begrijpt heel goed wat de kern is en geeft praktisch bruikbare methoden en ideeën om het op te lossen. Ze is super analytisch, maar zorgt ook altijd voor een prettige ontspannen sfeer. Ze is echt te vertrouwen en oprecht op zoek naar wat voor jou werkt. Murielle heeft me echt verder geholpen!”
Stefan de Kok, Ontwerpleider bij Dura Vermeer Bouw
Lees verder
“Het lastige van het veranderen van gedrag is de praktische kant. Maar door het oefenen van situaties met Murielle en door de ‘handvatten’ die Murielle mij heeft aangereikt heb ik duidelijke stappen gezet in mijn ontwikkeling en sta ik sterker”
Previous
Volgende

Connecten op LinkedIn?