Bestel nu in onze webshop en kom vandaag nog langs in de winkel om je bestelling op te halen.   Meer informatie over Click & Collect

Leiderschap

Heb jij als leider één van deze vragen?

Ik help leiders het beste te halen uit zichzelf en hun team

Mijn visie op leiderschap

Ik geloof dat de belangrijkste taak van een leider is om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Zodat medewerkers zich durven uitspreken. Ook als dat afwijkt van de heersende mening. Als leider is het cruciaal hoe je dat zelf doet. Of je stevig èn kwetsbaar durft te zijn. En hoe je actief het gesprek op gang brengt over groepsdruk, vertrouwen, de kracht van openheid en het gebruik maken van verschillen. Want sociaal veilige teams zijn succesvolle teams.

Leiderschapsontwikkeling

Mijn werkwijze

Leiderschapsontwikkeling kun je samen met anderen of alleen doen. Bijvoorbeeld in de vorm van een leiderschapsprogramma of leiderschapscoaching. Welke vorm we kiezen hangt natuurlijk heel sterk af van jouw vraag.

Leiderschapscoaching

Jouw coachvraag staat centraal. Vaak coach ik leiders op:

Hoe doe ik dat?
En praktisch?
Face-to-face coachsessies kunnen worden afgewisseld met sessies via Teams of telefonisch. Zodat jij voldoende tijd hebt om je werk te doen. En kunt sparren wanneer je dat nodig hebt. Ook kan ik ‘fly on the wall’ zijn bij jouw overleg, zodat we de coaching zo dicht mogelijk bij de praktijk kunnen brengen.
‘Doosje in een doosje’
Als jouw vraag is om ook je team(s) te begeleiden kunnen we het ‘doosje-in-een-doosje’ effect gebruiken. Doordat ik jou zie acteren in een teamsessie kan ik je tijdens de sessie helpen om je rol nog effectiever te pakken en achteraf gericht feedback geven. Die je in een volgende teamsessie weer kunt toepassen. Zo wordt het een zichzelf versterkend proces: je team ontwikkelt zich steeds verder en jij ook!

Leiderschapsprogramma’s

Onze leiderschapsprogramma’s hebben vaak de volgende opbouw:

Vaak maken we gebruik van instrumenten als MBTI of DISC om meer inzicht in persoonlijke werk- en denkstijlen te krijgen. Daarnaast hebben de principes van Waarderend onderzoeken/Appreciative Inquiry, Deep Democracy, Oplossingsgericht werken, Luie teamcoaching en Systemisch werk een plek in onze programma’s.

Deze programma’s maken we in samenspraak en op maat. Ik werk hiervoor vaak samen met ervaren collega’s.

Wat mijn klanten zeggen

Theo HaksteenHead of Purchase Department Visser en Smit Bouw BV
Lees verder
Als Manager Inkoop bij een grote aannemer stelde ik hoge eisen aan mijzelf en aan anderen. Als collega’s niet aan mijn norm voldeden, ergerde ik me en ging ik zelf harder werken. Met als gevolg dat mijn werkdruk opliep, ik mijn contacten met anderen frustreerde en te directief leiding gaf aan mijn medewerkers. Murielle heeft mij geholpen om mijn hoge norm te verlagen en weer nieuwsgierig te worden naar de mening van anderen. Ook heb ik geleerd dat tijd voor reflectie en het nemen van rust belangrijke voorwaarden zijn om echt goed te kunnen luisteren en daarmee coachend te kunnen leidinggeven. Kortom: ik heb geen kunstjes aangeleerd maar echt mijn mindset veranderd! Het resultaat is dat ik goed in mijn vel zit, meer overzicht heb en meer rust uitstraal. Met tot gevolg dat collega's mij meer waarderen, actief opzoeken, ik meer bij beleidsbeslissingen word betrokken en dat de sfeer op mijn afdeling en tussen mij en mijn medewerkers sterk verbeterd is. Murielle is top!
Frank SoonsManager Duurzaamheid en Innovatie Ennatuurlijk B.V.
Lees verder
Murielle heeft mij en een aantal collega’s een jaar lang begeleid om onze leiderschapskwaliteiten verder door te ontwikkelen. Hiervoor heeft Murielle een duidelijk en zorgvuldig programma samengesteld waarmee stapsgewijs naar een einddoel gewerkt kon worden. De opbouw van het programma was duidelijk door te beginnen met zelfreflectie, feedback en op basis hiervan persoonlijk leerdoelen te bepalen. De daaropvolgende sessies bevatten een goede mix van theorie en praktijk zodat je enerzijds kon verdiepen in de theorie en het vervolgens ook in de praktijk kon brengen. De sessies vonden plaats op een inspirerende en rustige locatie waardoor je even los kon komen van de dagelijkse hectiek en bewust met je eigen ontwikkeling bezig kon zijn. En niet geheel onbelangrijk als begeleider wist Murielle voor een aangename en open sfeer te zorgen. Op deze manier hebben we allemaal veel gehaald uit de sessies en ook elkaar persoonlijk beter leren kennen. Ik kan Murielle dan ook aanbevelen voor groepsbegeleiding van professionals waar zowel een informeel karakter als een persoonlijke ontwikkeling gewenst is.
Marieke van der PlasAlgemeen Directeur KNGU
Lees verder
Na een intensieve en hectische (crisis)periode voor de organisatie wilden wij met het (management)team een pas op de plaats met elkaar: wat hebben we meegemaakt, wat deed dit met ons, hoe kunnen we verder, wat hebben we van elkaar nodig? Murielle dompelde zich onder in het vraagstuk op een prettige, positieve en persoonlijke manier. Hierdoor wist zij een programma op maat te maken waarin ze bijstuurde als dat nodig was. Ter voorbereiding heeft ze mij als directeur enorm uitgedaagd, bevraagd en gesteund waardoor er een goede basis was voor de tweedaagse. Het resultaat was dat we elkaar als team beter begrijpen, aannames en beelden toetsen en ons uitspreken – ook en juist als het moeilijk is. Dat is nog even oefenen, maar de eerste stappen zijn - dankzij Murielle - gezet.
Jack BoermansStichting de Passerel
Lees verder
Naast mijn zakelijke kant heb ik mijn mensgericht leiderschap verder ontwikkeld. Ik heb geleerd meer te vragen, beter te luisteren en me kwetsbaarder op te stellen zonder mijn kracht te verliezen. Murielle liet me in de coaching vooral mezelf zijn en voegde daar wat aan toe. Met een goede balans tussen confronteren en meebewegen.
Vorige
Volgende

Interesse in leiderschapsontwikkeling?