Bestel nu in onze webshop en kom vandaag nog langs in de winkel om je bestelling op te halen.   Meer informatie over Click & Collect

Ervaringen

Ervaringen van HR managers

“We merkten binnen onze organisatie dat mensen vanwege corona behoefte hadden aan ondersteuning op het gebied van mentale weerbaarheid, het vinden van de juiste balans tussen werk- en privé, en het omgaan met sociale isolatie door het vele thuiswerken en niet of nauwelijks af kunnen spreken met collega’s, familie en vrienden.

Murielle ondersteunt Het NIC op de bovenstaande gebieden door in een aantal coachingsessies de mensen de juiste handvatten te geven. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier o.a. door wandelcoaching in het bos. De mensen ervaren Murielle als een rustig en fijn persoon waarbij ze zich vertrouwd voelen. Ze maakt snel verbinding en creëert rust, structuur en bewustwording.

Haar coaching levert ons op dat mensen weerbaarder en bewuster worden en de juiste balans vinden in werk en privé. Naast dat dit erg fijn is en gewaardeerd wordt door collega’s ben ik ervan overtuigd dat dit (langdurige) uitval van medewerkers voorkomt. Ik zou Murielle absoluut aanbevelen. Medewerkers maken dankbaar gebruik van de coaching. Hierdoor weet je dat het waardevol is.

Daarnaast is Murielle in de samenwerking snel, adequaat, behulpzaam, veelzijdig en professioneel. Ze is een aanwinst als partner voor je organisatie”

HR manager Mark van der Palen
Aeves Groep/het NIC

“Bij Visser & Smit Bouw was Murielle onze vaste coach bij 1-op-1 trajecten en begeleider van teamsessies. Doordat Murielle de organisatie goed kent was het makkelijk schakelen en kon ze goed inspelen op wat er intern speelde.

Ik heb het contact met Murielle als zeer prettig, open en integer ervaren. Ze is in staat een organisatie goed te doorgronden en heeft diverse medewerkers en teams verder geholpen in hun ontwikkeling of wanneer ze vastliepen. Dit werd erg gewaardeerd door onze medewerkers. Ook medewerkers met een langer dienstverband kon ze goed helpen om gewoontes te doorbreken en nieuw gedrag aan te leren. Wat onze organisatie ten goede kwam.

Kortom, ik kan Murielle van harte aanbevelen als bedrijfscoach!”

Hedi Keizer, HR manager
Visser & Smit Bouw

Ervaringen van leiders

Na een intensieve en hectische (crisis)periode voor de organisatie wilden wij met het (management)team een pas op de plaats maken met elkaar: wat hebben we meegemaakt, wat deed dit met ons, hoe kunnen we verder, wat hebben we van elkaar nodig? Murielle dompelde zich onder in het vraagstuk op een prettige, positieve en persoonlijke manier. Hierdoor wist zij een programma op maat te maken waarin ze bijstuurde als dat nodig was. Ter voorbereiding heeft ze mij als directeur enorm uitgedaagd, bevraagd en gesteund waardoor er een goede basis was voor de tweedaagse. Het resultaat was dat we elkaar als team beter begrijpen, aannames en beelden toetsen en ons uitspreken – ook en juist als het moeilijk is. Dat is nog even oefenen, maar de eerste stappen zijn – dankzij Murielle – gezet.

Marieke van der Plas
Algemeen Directeur KNGU

“Door corona merkte ik dat er niet alleen fysiek, maar ook relationeel afstand tussen de teamleden was ontstaan. Ook waren er verschillen in taak- en rolopvatting, waardoor de samenwerking in het team onder druk kwam te staan. Daarom besloot ik dat het tijd was om teamcoaching in te zetten.

In verschillende sessies hebben Murielle en Iris het team begeleid in het meer met elkaar in gesprek te gaan. Daarbij is gesproken over het teamverleden, ieders gebruiksaanwijzing in het werk en de ongeschreven regels in het team en hoe dit te veranderen. Het resultaat is dat binnen het team beter wordt gecommuniceerd en teamleden meer in verbinding staan met elkaar. En dat zie je terug in de samenwerking.

De samenwerking met Murielle en Iris heb ik als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik ontving constructieve feedback op mijn rol als leidinggevende en steun op lastige momenten.”

Teammanager
Waterschap

“Murielle heb ik leren kennen als een fijne coach, vooral in lastige situaties en 1 op 1 met mensen. Waarbij zij op een verkennende, rustige en veilige wijze iemand goed een spiegel kan voorhouden, zowel bij collega’s als ook bij mij als directeur.”

Albert Bok
Directeur bij Visser & Smit Bouw bv | MedicomZes | VolkerWessels Bouw Schiphol | VolkerWessels

“In mijn internationale en multiculturele team hadden we weliswaar een goede sfeer maar geen teamcultuur van elkaar proactief verder helpen. Er waren ook een aantal moeilijke periodes geweest in de onderlinge samenwerking. Het was dus nodig om te investeren in het team.

Maar de trein reed, de druk was groot dus er was weinig tijd voor een pas op de plaats. Aan de andere kant had ik net zelf een teamtraject doorlopen en gemerkt hoeveel inzichten mij dat had gegeven. Dus vroeg ik Murielle en Mareska om een teamtraject. Zij deden niet aan ‘u vraagt, wij draaien’ maar maakten een goede analyse van wat er speelde en wat er nodig was. Het resultaat was een zorgvuldige maatwerkaanpak.

We zijn als team gedurende ongeveer een jaar aan de slag gegaan met het delen van ervaringen uit de moeilijke periodes, het bouwen van vertrouwen in elkaar en het bewust worden van onze onderliggende patronen en werken aan de verbetering hiervan. Het resultaat was dat teamleden veel inzicht kregen in hun individuele en teamgedrag en de voor- en nadelen daarvan. Daarmee hebben ze de basis gelegd om hun samenwerking te verbeteren en inmiddels boekt het team meer gezamenlijke resultaten.

Ik heb in dit traject specifiek gewaardeerd dat Murielle en Mareska vanuit mijn initiële plan een grondige aanpak hebben voorgesteld. Niet alleen het maken en delen van de persoonlijke MBTI-profielen maar een teamverandertraject met individuele aandacht dat maakte dat we echt stappen in gedragsverandering hebben gezet. Ik heb het team de vraag voorgelegd of het traject aan te bevelen is aan anderen. Ze hebben hier volmondig JA op geantwoord. En daar ben ik het als opdrachtgever helemaal mee eens.”

Gert van Bokhorst
Manager Commercial Excellence at Trouw Nutrition

“Murielle heeft mij en een aantal collega’s in een leiderschapsprogramma een jaar lang begeleid om onze leiderschapskwaliteiten verder door te ontwikkelen. Hiervoor heeft Murielle een duidelijk en zorgvuldig programma samengesteld waarmee stapsgewijs naar een einddoel gewerkt kon worden. De opbouw van het programma was duidelijk door te beginnen met zelfreflectie, feedback en op basis hiervan persoonlijk leerdoelen te bepalen. De daaropvolgende sessies bevatten een goede mix van theorie en praktijk zodat je enerzijds kon verdiepen in de theorie en het vervolgens ook in de praktijk kon brengen. De sessies vonden plaats op een inspirerende en rustige locatie waardoor je even los kon komen van de dagelijkse hectiek en bewust met je eigen ontwikkeling bezig kon zijn. En niet geheel onbelangrijk, als begeleider wist Murielle voor een aangename en open sfeer te zorgen. Op deze manier hebben we allemaal veel gehaald uit de sessies en ook elkaar persoonlijk beter en dieper leren kennen. Ik kan Murielle dan ook aanbevelen voor groepsbegeleiding van professionals waar zowel een informeel karakter als een persoonlijke ontwikkeling gewenst is.”

Frank Soons
Manager Duurzaamheid en Innovatie bij Ennatuurlijk B.V.

“Naast mijn zakelijke kant heb ik mijn mensgericht leiderschap verder ontwikkeld. Ik heb geleerd meer te vragen, beter te luisteren en me kwetsbaarder op te stellen zonder mijn kracht te verliezen. Murielle liet me in de coaching vooral mezelf zijn en voegde daar wat aan toe. Met een goede balans tussen confronteren en meebewegen.”

Jack Boermans
Teamleider Stichting de Passerel

“Wanneer de samenwerking beter kan en er meer met elkaar gesproken moet worden, is het tijd om actie te ondernemen. In gesprekken met Murielle en Lauren Algra is goed doorgesproken over welke punten aan te pakken, in welke volgorde en met welke reden. Hierin scherp doorvragen om er het maximale uit te halen, heb ik erg gewaardeerd. Deze gesprekken resulteerden in 3 erg waardevolle teamdagen. Het resultaat is een team waarin de sfeer beter is en de afstemming op een meer bewuste en prettigere manier verloopt.

Murielle en Lauren vullen elkaar mooi aan en hebben oprechte aandacht voor iedereen! Dit maakt de sfeer goed en de resultaten beter!”

Janneke Hakkert
Secretaris/ Directeur Regio Rivierenland
“Als Manager Inkoop bij een grote aannemer stelde ik hoge eisen aan mijzelf en aan anderen. Als collega’s niet aan mijn norm voldeden, ergerde ik me en ging ik zelf harder werken. Met als gevolg dat mijn werkdruk opliep, ik mijn contacten met anderen frustreerde en te directief leiding gaf aan mijn medewerkers. Murielle heeft mij geholpen om mijn hoge norm te verlagen en weer nieuwsgierig te worden naar de mening van anderen. Ook heb ik geleerd dat tijd voor reflectie en het nemen van rust belangrijke voorwaarden zijn om echt goed te kunnen luisteren en daarmee coachend te kunnen leidinggeven. Kortom: ik heb geen kunstjes aangeleerd maar echt mijn mindset veranderd! Het resultaat is dat ik goed in mijn vel zit, meer overzicht heb en meer rust uitstraal. Met tot gevolg dat collega’s mij meer waarderen, actief opzoeken, ik meer bij beleidsbeslissingen word betrokken en dat de sfeer op mijn afdeling en tussen mij en mijn medewerkers sterk verbeterd is. Murielle is top!”
Theo Haksteen
Head of Purchase Department at Visser en Smit Bouw BV

Ervaringen van medewerkers

“Vanaf de eerste seconde voelde ik mij veilig en had ik het gevoel dat ik mijn verhaal kwijt kon. Murielle straalt een bepaalde warmte uit. Is actief in het organiseren van de sessies en kijkt naar de mogelijkheden per sessie (wandelen in het bos/binnen bij haar thuis of op kantoor). Schakelt snel, wanneer blijkt dat een andere vorm van coaching beter past bij het probleem op dat moment”

Consultant, 24 jaar
“Het doel was rust en plezier terug te krijgen in mijn werk. Door de inzichten die ik kreeg in combinatie met het in mijn hoofd omzetten van een knop is dit gelukt. Ik ben super tevreden met de manier waarop ik ben begeleid tijdens dit coachingstraject.”
Projectleider, 58 jaar

“Het begon met lichamelijke, werkgerelateerde klachten gecombineerd met chronische vermoeidheid. De zin om te werken was verdwenen en ik zat letterlijk lichamelijk en geestelijk vast. Ik heb het traject als zeer prettig ervaren omdat we zeer snel tot de kern kwamen en Murielle mij snel handvatten kon bieden om meer grip te krijgen op mijn problemen. Mijn klachten zijn grotendeels verdwenen en daarnaast heb ik geleerd om kritischer naar mijzelf te kijken en beter te luisteren naar mijn gevoelens”

Senior consultant, 32 jaar

“Het lastige van dit soort trajecten is de praktische kant. Maar door het oefenen van situaties met Murielle en door de ‘handvatten’ die Murielle mij heeft aangereikt heb ik duidelijke stappen gezet in mijn ontwikkeling en sta ik sterker”

Stefan de Kok
Ontwerpleider bij Dura Vermeer Bouw
“Onwijs bedankt voor jouw warme en betrokken opstelling en hoe je mij geholpen hebt. Je hebt me veel mooie inzichten opgeleverd en je bent er medeverantwoordelijk voor dat ik mijn werk nu weer met plezier doe. Blijf coachen zoals je nu doet!”
Juridisch adviseur, 28 jaar
“Ik heb bij Murielle een coachingstraject gedaan om mij verder te ontwikkelen. Ik heb met Murielle goede gesprekken gehad, heb heel veel aan Murielle gehad en voelde mij gelijk thuis. Murielle stelt je op je gemak en weet precies de punten eruit te halen om jou beter te laten functioneren. Ze is zeker een aanrader als het gaat om je verder te ontwikkelen en een betere versie van jezelf te vinden”
Jan Struijs
Hoofduitvoerder bij Van Wijnen
“Murielle heeft me op een enorm inspirerende en motiverende manier geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Murielle was mijn coach toen ik mezelf ’tegen’ kwam in de projecten die ik doe en gedurende de looptijd van een jaar hebben we hieraan gewerkt. Murielle doorgrondt heel snel de situatie, begrijpt heel goed wat de kern is en geeft praktisch bruikbare methoden en ideeën om het op te lossen. Ze is super analytisch, maar zorgt ook altijd voor een prettige ontspannen sfeer. Ze is echt te vertrouwen en oprecht op zoek naar wat voor jou werkt. Murielle heeft me echt verder geholpen!”
Wendy Poppelaers
Projectontwikkelaar bij VORM