Bestel nu in onze webshop en kom vandaag nog langs in de winkel om je bestelling op te halen.   Meer informatie over Click & Collect

Coaching van medewerkers

Herken je als leidinggevende
of HR-manager deze dilemma’s?

En zie je signalen bij medewerkers?

Ben je medewerker en overweeg je coaching?

“Met mijn achtergrond als psycholoog leer ik geen trucjes aan maar focus ik op èchte verandering van gewoontes”

Mijn werkwijze

Mijn aanpak is persoonlijk en op maat.
De volgende elementen zijn kenmerkend voor mij:
01

Coachvraag

Voor het formuleren van de coachvraag kijk ik naar de intrinsieke wil om gecoacht te worden, de vraag achter de vraag en eventuele input van de leidinggevende. De coachvraag dient steeds als ijkpunt voor het coachingsresultaat.

02

Inbedding

Indien passend adviseer ik om het eerste en laatste gesprek in aanwezigheid van de leidinggevende te voeren. Als de eigen leidinggevende steun en feedback kan geven in het werk is de kans op verankering vaak groter.

03

Logboek

Met een handig logboek help ik de coachee om op het werk belangrijke triggers in kaart te brengen. Daarnaast zet ik diverse ‘huiswerk’ opdrachten in om bewust te worden, te oefenen en te verankeren.

04

Technieken en instrumenten

Basisprincipes uit de cognitieve gedragstherapie, waarderend coachen, oplossingsgericht coachen, RET (Rationeel Emotieve Training), Focussen (concentratietechniek), Voice Dialogue, Systemisch werk, The Work, EMDR, Strenghtsfinder, MBTI, DISC, rollenspellen met behulp van een professionele acteur en oefenen met eigen praktijksituaties.

05

Duur van het traject

Afhankelijk van de coachvraag bepalen we het aantal gesprekken. Bij bijvoorbeeld 6 gesprekken met 2 à 3 weken tussen de gesprekken, is de totale duur van een traject vaak 4 à 6 maanden.

06

Locatie

Ik coach vaak lopend in een natuurgebied, zoals het Amsterdamse bos. Dit creëert meer afstand en reflectie op eigen handelen. Bovendien zet het mensen letterlijk in beweging. Uiteraard coach ik ook op locatie of ‘overdekt’ in Amstelveen.

Beroepscode

Ik hanteer de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) onder andere voor het vertrouwelijk omgaan met gegevens en informatie.

Company coaching

Een specifieke vorm van coaching die ik aanbied is Company coaching. Coaching die voor medewerkers vrij toegankelijk is. Medewerkers kunnen laagdrempelig 2 à 6 gesprekken voeren zonder tussenkomst van maar wel gefaciliteerd door de organisatie. Op eigen initiatief dus. Of juist op aanraden van hun leidinggevende. Bij een coach die de organisatie kent. En toch onafhankelijk is.

Ervaringen van medewerkers

Consultant, 24 jaar
Lees verder
“Vanaf de eerste seconde voelde ik mij veilig en had ik het gevoel dat ik mijn verhaal kwijt kon. Murielle straalt een bepaalde warmte uit. Is actief in het organiseren van de sessies en kijkt naar de mogelijkheden per sessie (wandelen in het bos/binnen bij haar thuis of op kantoor). Schakelt snel, wanneer blijkt dat een andere vorm van coaching beter past bij het probleem op dat moment”
Wendy Poppelaers, Projectontwikkelaar bij VORM
Lees verder
“Murielle heeft me op een enorm inspirerende en motiverende manier geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Murielle was mijn coach toen ik mezelf 'tegen' kwam in de projecten die ik doe en gedurende de looptijd van een jaar hebben we hieraan gewerkt. Murielle doorgrondt heel snel de situatie, begrijpt heel goed wat de kern is en geeft praktisch bruikbare methoden en ideeën om het op te lossen. Ze is super analytisch, maar zorgt ook altijd voor een prettige ontspannen sfeer. Ze is echt te vertrouwen en oprecht op zoek naar wat voor jou werkt. Murielle heeft me echt verder geholpen!”
Jr. Projectleider, 30 jaar
Lees verder
“Door de optelsom van veel uitdagingen tegelijk was mijn batterij leeggeraakt en ben ik tegen mijn eigen grenzen aangelopen. Het was tijd om hulp in te roepen. Door de coaching is mijn mindset veranderd. Neem ik meer rust. Leg ik alleen druk daar waar het nodig is. En denk ik anders door kansen te zien in plaats van alleen risico’s. Dit is een goede basis voor mijn toekomst. Murielle, bedankt voor je steun, het geduld en je eerlijkheid. Ga zo door. Je verandert het leven van mensen door hun krachten naar boven te halen."
Senior consultant, 32 jaar
Lees verder
“Het begon met lichamelijke, werkgerelateerde klachten gecombineerd met chronische vermoeidheid. De zin om te werken was verdwenen en ik zat letterlijk lichamelijk en geestelijk vast. Ik heb het traject als zeer prettig ervaren omdat we zeer snel tot de kern kwamen en Murielle mij snel handvatten kon bieden om meer grip te krijgen op mijn problemen. Mijn klachten zijn grotendeels verdwenen en daarnaast heb ik geleerd om kritischer naar mijzelf te kijken en beter te luisteren naar mijn gevoelens”
Projectleider, 58 jaar
Lees verder
“Het doel was rust en plezier terug te krijgen in mijn werk. Door de inzichten die ik kreeg in combinatie met het in mijn hoofd omzetten van een knop is dit gelukt. Ik ben super tevreden met de manier waarop ik ben begeleid tijdens dit coachingstraject.”
Jan Struijs, Hoofduitvoerder bij Van Wijnen
Lees verder
“Ik heb bij Murielle een coachingstraject gedaan om mij verder te ontwikkelen. Ik heb met Murielle goede gesprekken gehad, heb heel veel aan Murielle gehad en voelde mij gelijk thuis. Murielle stelt je op je gemak en weet precies de punten eruit te halen om jou beter te laten functioneren. Ze is zeker een aanrader als het gaat om je verder te ontwikkelen en een betere versie van jezelf te vinden”
Juridisch adviseur, 28 jaar
Lees verder
“Onwijs bedankt voor jouw warme en betrokken opstelling en hoe je mij geholpen hebt. Je hebt me veel mooie inzichten opgeleverd en je bent er medeverantwoordelijk voor dat ik mijn werk nu weer met plezier doe. Blijf coachen zoals je nu doet!”
Stefan de Kok, Ontwerpleider bij Dura Vermeer Bouw
Lees verder
“Het lastige van het veranderen van gedrag is de praktische kant. Maar door het oefenen van situaties met Murielle en door de ‘handvatten’ die Murielle mij heeft aangereikt heb ik duidelijke stappen gezet in mijn ontwikkeling en sta ik sterker”
Jack de Boer
Jack de Boer@username
Lees verder
"Naast mijn zakelijke kant heb ik mijn mensgericht leiderschap verder ontwikkeld. Ik heb geleerd meer te vragen, beter te luisteren en me kwetsbaarder op te stellen zonder mijn kracht te verliezen. Murielle liet me in de coaching vooral mezelf zijn en voegde daar wat aan toe. Met een goede balans tussen confronteren en meebewegen.”
Vorige
Volgende

Interesse in coaching voor medewerkers of Company Coaching?

Informatie voor medewerkers die coaching overwegen

Denk jij over coaching? Hieronder wat informatie die je op weg kan helpen:

De medewerkers die ik coach zijn vaak mensen die het belangrijk vinden om zich te blijven ontwikkelen. Maar ook om de dingen op hun eigen manier te doen zonder al te veel bemoeienis van anderen. Toch geloven ze erin dat je op sommige momenten in je leven wat hulp kunt gebruiken om weer sterker verder te kunnen. Ze zoeken dan een min of meer ‘gelijkwaardige’ gesprekspartner om mee te sparren.

Soms hebben ze even getwijfeld voordat ze contact opnamen: is coaching wel iets voor mij? Voel ik een klik en kan ik me openstellen? Is coaching niet te zweverig of te soft? Snapt zo’n coach wel waar ik mee bezig ben en waar ik tegenaan loop? Kan ik een coach vertrouwen? En natuurlijk: gaat het me echt helpen?

Allemaal volstrekt logische twijfels. En zeker belangrijk om een goed beeld van te krijgen voor je aan coaching begint. Vaak is de behoefte om iets te veranderen uiteindelijk groter. Om de grip weer te voelen, om weer verder te kunnen, om niet meer vast te zitten en om weer energie en plezier terug te krijgen

Ik hoop dat je, als jij ook voelt dat je wat hulp kunt gebruiken, de eerste stap durft te zetten. Dat kan door simpelweg te bellen of te appen en je vragen te stellen of een vrijblijvende intake te plannen: 06-46097600

Om je alvast een beeld te geven, hieronder wat toelichting:

Mijn werkwijze

Uiteraard is elke vraag anders. Dus een standaard werkwijze kan ik niet schetsen. Wel vertel ik hier iets over de elementen die mijn coaching kenmerken:

 • Op je gemak: ik geloof erin dat als jij echt op je gemak bent, je het beste kunt leren. Voor mij is dat dus de eerste focus in ons contact.
 • Intake: Soms komt de eerste vraag vanuit je leidinggevende of een HR medewerker, soms vanuit jezelf. In een intake maken we kennis en kijken we naar jouw vragen en naar welke behoefte daaronder ligt. Samen formuleren we de uiteindelijke coachvraag. In dit intakegesprek is het belangrijk dat jij en ik goed voelen of we een klik hebben. Afhankelijk daarvan gaan we wel of niet verder.
 • Inbedding: als jij gewoontes verandert maar je omgeving weet van niks, dan kan dat tegen je gaan werken. Ik adviseer vaak om je leidinggevende/directeur actief te betrekken bij jouw coachingstraject. Voor steun en feedback. Uiteraard gebeurt dit alleen in overleg met jou.
 • Logboek: met een handig format help ik je om tussen de gesprekken door belangrijke triggers in kaart te brengen. Waardoor we effectief met jouw input kunnen werken tijdens onze gesprekken. Ook zal je tijdens het traject vragenlijsten en/of opdrachten meekrijgen.
 • Duur van het traject: afhankelijk van de coachvraag bepalen we het aantal gesprekken. Bij bijvoorbeeld 6 gesprekken met 2 à 3 weken ertussen, is de totale duur van een traject 3 à 6 maanden.
 • Locatie: Ik coach vaak lopend in een natuurgebied, zoals het Amsterdamse bos. Dit geeft de mogelijkheid om afstand te nemen en beter te reflecteren op je eigen handelen. Bovendien zet het je letterlijk in beweging en brengt het ontspanning. Uiteraard coach ik ook ‘overdekt’ in Amstelveen en in sommige gevallen op locatie.
 • Verschillende technieken en instrumenten: welke ik gebruik hangt af van de coachingsvraag. Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Dat hoeft ook niet. Maar voor de geïnteresseerden: Basisprincipes uit de cognitieve gedragstherapie, Strenghtsfinder, Oplossingsgericht coachen, RET (Rationeel Emotieve Training), Focussen (concentratietechniek), Voice Dialogue, Systemisch werken, The Work, MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)/DISC, rollenspellen en oefenen met eigen praktijksituaties.
 • Beroepscode: ik hanteer de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) onder andere voor het vertrouwelijk omgaan met gegevens en informatie. Dat betekent dat ik nooit met je leidinggevende of anderen praat over de inhoud van onze coachingsgesprekken. Tenzij wij dat samen hebben afgesproken.


Als je nog meer wilt weten, bel me dan gerust. Zonder verplichtingen.

Company coaching

Een specifieke vorm van coaching die ik aanbied is Company coaching. Coaching die voor medewerkers vrij toegankelijk is. Medewerkers kunnen snel en laagdrempelig 2 à 6 gesprekken voeren zonder tussenkomst van maar wel gefaciliteerd door de organisatie. Op eigen initiatief dus. Of juist op aanraden van hun leidinggevende. Bij een coach die de organisatie kent. En toch onafhankelijk is.

Hoe werkt dat?

 • Bekendheid: Voor zowel medewerkers als leidinggevenden is er duidelijke informatie beschikbaar over bereikbaarheid van de coach en de spelregels (bijv. via intranet).
 • Eigen regie: Medewerkers regelen het zelf.
 • Snelheid: uiterlijk binnen 24 uur na aanvraag neem ik contact op. Binnen een week kan het 1e gesprek plaatsvinden.
 • Vaste afspraken: we spreken een vaste prijs af per gesprek. En een maximum aantal gesprekken per persoon. Zodat je als werkgever precies weet waar je aan toe bent.
 • Altijd overzicht: maandelijks stuur ik een up-to-date overzicht van het aantal gevoerde en nog te verwachten gesprekken per persoon.
 • Vertrouwelijk: de inhoud van de gesprekken blijft altijd vertrouwelijk.

 

Wat levert het op?

 • Medewerkers die weer met energie en plezier hun werk doen.
 • Voorkomen van verzuim en uitval. Bij eerste signalen van overbelasting/burn-out. Company coaching is goed in te zetten wanneer de stap naar de bedrijfsarts nog te groot is.
 • Stimulans om het gesprek aan te gaan met de eigen leidinggevende of iemand anders in de organisatie. Zodat ontevredenheid niet ondergronds gaat maar wordt uitgesproken. En daarmee oplossingen dichterbij brengt.
 • Company coaching kan fungeren als extra arbeidsvoorwaarde om daarmee als werkgever aantrekkelijker te zijn voor nieuwe en bestaande medewerkers. Zeker in een krappe markt.
 • Anonieme feedback voor de organisatie over hoe medewerkers de organisatie ervaren.

Company coaching

Een specifieke vorm van coaching die ik aanbied is Company coaching. Coaching die voor medewerkers vrij toegankelijk is. Medewerkers kunnen snel en laagdrempelig 2 à 6 gesprekken voeren zonder tussenkomst van maar wel gefaciliteerd door de organisatie. Op eigen initiatief dus. Of juist op aanraden van hun leidinggevende. Bij een coach die de organisatie kent. En toch onafhankelijk is.

Hoe werkt dat?

 • Bekendheid: Voor zowel medewerkers als leidinggevenden is er duidelijke informatie beschikbaar over bereikbaarheid van de coach en de spelregels (bijv. via intranet).
 • Eigen regie: Medewerkers regelen het zelf.
 • Snelheid: uiterlijk binnen 24 uur na aanvraag neem ik contact op. Binnen een week kan het 1e gesprek plaatsvinden.
 • Vaste afspraken: we spreken een vaste prijs af per gesprek. En een maximum aantal gesprekken per persoon. Zodat je als werkgever precies weet waar je aan toe bent.
 • Altijd overzicht: maandelijks stuur ik een up-to-date overzicht van het aantal gevoerde en nog te verwachten gesprekken per persoon.
 • Vertrouwelijk: de inhoud van de gesprekken blijft altijd vertrouwelijk.

 

Wat levert het op?

 • Medewerkers die weer met energie en plezier hun werk doen.
 • Voorkomen van verzuim en uitval. Bij eerste signalen van overbelasting/burn-out. Company coaching is goed in te zetten wanneer de stap naar de bedrijfsarts nog te groot is.
 • Stimulans om het gesprek aan te gaan met de eigen leidinggevende of iemand anders in de organisatie. Zodat ontevredenheid niet ondergronds gaat maar wordt uitgesproken. En daarmee oplossingen dichterbij brengt.
 • Company coaching kan fungeren als extra arbeidsvoorwaarde om daarmee als werkgever aantrekkelijker te zijn voor nieuwe en bestaande medewerkers. Zeker in een krappe markt.
 • Anonieme feedback voor de organisatie over hoe medewerkers de organisatie ervaren.